Priklausomybės ligų specialistų asociacija tapo NTAKK nare

2017-02-02 - 1 minutė perskaityti

Vasario mėn. 1 d. Nacionalinė tabako ir alkoholio kontrolės koalicija (NTAKK) pasveikino mūsų organizaciją, Priklausomybės ligų specialistų asociaciją tapus koalicijos nare.

Koalicija vienija organizacijas, kurios veikia tabako ir alkoholio kontrolės srityje su tikslu šviesti visuomenę. organizuoti ir teikti pagalbą metantiems rūkyti bei nesaikingai vartojantiems alkoholį, atstovauti organizacijas tarptautinėse tabako ir alkoholio kontrolę vykdančiose organizacijose, rengti ir skleisti informaciją spaudoje.

Svarbios NTAKK veiklos formos – pasiūlymų teikimas Lietuvos įstatymų leidžiamajai ir vykdomajai valdžiai, visuomenės informavimas tabako ir alkoholio kontrolės politikos klausimais per žiniasklaidą,  Lietuvos tabako ir alkoholio kontrolės politikos pristatymas tarptautinėms organizacijoms.

Šiuo metu Koalicijos narėmis yra 32 organizacijos, patvirtinusios, kad nėra remiamos, nedirba ir kitaip nėra susijusios su priklausomybę sukeliančių psichoaktyviųjų medžiagų ir azartinių lošimų pramone.

Koalicijos partnerėmis yra tokios žinomos nevyriausybinės organizacijos, kaip Nacionalinė šeimų ir tėvų asociacija, Lietuvos tėvų forumas, „Tėvai prieš narkotikus“, Kaune – Kauno jėzuitų gimnazija, VDU Akademinio jaunimo mokslinė draugija „Modusas“, „Actio Catholica Patria“, Lietuvos „Caritas“.

NTAKK aktyviai bendradarbiauja su tokiomis tarptautinėmis koalicijomis kaip Europos Vaisiaus alkoholinio spektro sutrikimų aljansas, Europos alkoholio politikos aljansas ar Šiaurės alkoholio ir narkotikų politikos tinklas (NORDAN).

Nacionalinės tabako ir alkoholio kontrolės koalicijos būstinė įsikūrusi Vilniuje, plačiau apie jos veiklą galite paskaityti interneto puslapyje www.ntakk.lt .

Žymos:, , , , , ,